digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Zajímavé webové stránky!

V tomto článku bych rád poukázal na webové stránky, které stojí za navštívení. Jejich jedinečnost spočívá v řešení čistě „velikostního“ problému webové stránky a výsledky, které nabízejí, jsou fakt úchvatné! Však posuďte sami :)

Největší webová stránka na světě

Zde je odkaz na největší webovou stránku světa – http://worlds-highest-website.com

Jak veliká může být nejvyšší webová stránka? Tucet monitorů? Deset metrů? Co by odstavcem dohodil a zbytek odznačkoval pěšky? A co třeba několik kilometrů? Zvládly by takovou stránku dnešní prohlížeče vyrenderovat?

Největší stránka světa je dílem Jense Meierta a odskrolovat ji poctivě obrazovku po obrazovce jentakněkdo nevydrží, má totiž necelých 19 kilometrů. Jeden se až diví, co se mu všechno za ohyb toho několikapalcového monitoru vejde :)

Stránku je možno shlédnout hned v několika jazykových mutacích včetně češtiny.

Nejmenší webová stránka na světě

Zde je odkaz na nejmenší stránku světa – http://www.gu­imp.com 

Ministránka je veliká celých 18×18 pixelů, vlastně je malá celých 18×18 pixelů. Na takový miniweb se toho již z pochopitelných důvodů moc nevejde, udělejme si takový minipřehled.

minititulky proklinete na minirozcestník do miniflash a minihtml minisekce. V minihtml minisekci najdete minigalerii miniobrázků, minipřehled mininovinek, minisbírku minihaiku, minifotografie minihvězd, minizáběry miniwebkamery, minirozcestník miniodkazů a minivyhledávání na minigooglu. Dále v miniflash minisekci najdete minihry minipacman, minibreakout, minipiškvorky, minifotbal, miniformule minif1, minibludiště a další.

Připadá mi absurdní, že nejmenší web na světě je tak rozsáhlý, zatímco ten největší web je jen jedna jediná stránka.

Tuto stránku vytvořil Alan Outten v roce 2002 a jeho fandové si mohou zakoupit trička a reklamní předměty se screenshoty guimp.com v nadživotní velikosti.

Pro upřesnění do velikosti stránky nebyl započítán dvoupixelový rámeček, s ním by stránka byla veliká 22×22 pixelů.

Štítky:

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy