digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Co se to děje? O2 začala uplatňovat řízení datových toků!

Jestli vám opravdu přišel Jarní dárek od O2 k nezaplacení, myslím že nyní Vaše zlost překročí obvyklé meze a hladina adrenalinu vzestoupí o 99%. Telefonica O2 sice FUP zrušila, ale… jen částečně. Zlé hlasy, které upozorňovaly na dovětek o „regulaci datového provozu“, nebyly daleko od pravdy.

Ano. Už v době oficiálního oznámení této zprávy se hlasitě hovořilo o určité možnosti omezení P2P sítí. Je to vcelku pochopitelné, že si O2 vyhradí právo něco takového udělat, jelikož denní přenosy v těchto sítích se pohybují na hranicích několika tisíců gigabytů. Ovšem jak se nyní, tři dny po zrušení FUP ukazuje, datové omezení se zdaleka nedotkne jen zmíněných P2P sítí. „Potíže“ zaznamenaly uživatelé O2 také v případě stahování z internetových úschoven – především RapidShare.com, Megaupload.com, Leteckaposta.cz, Ulozto.cz apod. A s jistotou Vám mohu oznámit, že o potíže v síti O2 se nejdenalo. Bylo to důsledkem systematického řízení daových přenosů, jenž se dotkly shruba poloviny zákazníků O2.

Podle zjištěných informací je datové omezení platňováno v době od 15:00 do cca 23:00. A na závěr přikládám konverzaci s technickou podporou O2, jenž byla provedena uživatelem dsl.cz fóra:

Dotaz: Po přechodu z varianty ADSL Extreme na běžný tarif , mi jede stahování z určitých servrů velmi pomalu.
Operátor: Ano . To je řízení toku dat.
Dotaz: Řízení toku dat při přetížení sítě přeci musí omezit libovolné stahování a nejen vybraný server.
Operátor: Zřejmě má ten servr potíže.
Dotaz: Nemá. Vedle kamarád s kabelem stahuje to samé plnou rychlostí. Jedná se konkrétně o datové úložiště rapidshare.com.
Operátor: Ano. V současné době skutečně dochází k omezování stahování z některých servrů jako je rapidshare.com.
Dotaz: Ale ve smlouvě o tom není ani slovo, že ?
Operátor: Řeší se to. V budoucnu nemá docházet k žádnému omezení stahování z http servrů jako je rapidshare.com.
Dotaz: Děkuji. Nashle.

Štítky: , , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy