digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Google věnoval internetu skvělý “polibek” - od 1.5. došlo ke změnám pageranku.

Tak a je to tu. Všichni známí teoretikové „to“ hlásali už hodně hodně dlouho. Ale až dnes k tomu skutečně „došlo“. Přesně po 5 měsících google zveřejnil aktuální pagerank většiny webových stránek.

Pagerank je hodnota, která symbolizuje důležitost jednotlivých indexovaných stránek. Google tyto hodnoty přepočítává takřka nepřetržitě (zohledněme však velké množství stránek, které Google indexuje – spočítat hodnoty pro všechny tyto stránky tak trvá zajisté dlouho). Proto Google zveřejňuje hodnoty „důležitosti“ až po delších časových intervalech (všeobecně se hovoří cca o 4–5 měsících).

A jelikož k poslednímu „zveřejňování“ došlo někdy kolem 1.1.2008, není divu, že už nyní všichni netrpělivě očekávali další zveřejňovací frontu. A ta přišla právě dnes! Je možné, že si některé stránky na novou hodnotu PR budou muset ještě chvíli počkat (přecejenom změnit hodnotu u všech indexovaných stránek chvíli potrvá).

Hodnota PR, jak už bylo řečeno, určuje „důležitost“ jednotlivých stránek. Pohybuje se v rozmezí hodnot 0 – 10, přičemž na českém internetu naleznete největší PR u stránek Univerzity Karlovy – ty se pyšní hodnoutou PR 8. Několik desítek českých webů má „na svém kontě“ PR 7, jako příklad můžu uvést třeba Seznam nebo Toplist.

No a samozřejmě i u tohoto webu došlo ke změně:). Z „lednové nuly“, která Digitální názory provázela až do včerejšího večera, se „vyklubal“ pěkný PR 2. Ale do příští hromadné aktualizační PR vlny, která proběhne cca za 4–5 měsíců, je určitě co zlepšovat.

Online nástroj, sloužící ke spočítání hodnot PR 

Štítky: , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy