digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Jak udělat dobrý web? Jak získat návštěvníky? Známe Hulánův recept!

Tak a je to na světě. Už víme, jak udělat z prostého webu něco, co se bude hodně přibližovat MyEgo.cz. Nevěříte? Věřte. Přišli jsme totiž na způsob, jakým Radek Hulán pomáhá svým webům k úspěšnosti …

Předem upozorňuji, že tento článek bude pro laiky trochu odbornější záležitostí, ale budu se snažit, aby i oni pochopili, oč tu vlastně „kráčí“.

Vše se „točí“ okolo souboru sitemap – tento soubor obsahuje seznam stránek, které web obsahuje a napomáhá tak vyhledávačum k tomu, aby měli snadnější přístup ke všem stránkám webu. (více o souboru sitemap se můžete dočíst v nápovědě Seznamu, pro ukázku se můžete podívat, jak takový soubor sitemap vypadá v praxi)

Každá sitemap obsahuje pro jednotlivou URL adresu několik položek – je to URL stránky, priorita (důležitost), frekvence obměňování stránky a datum poslední změny stránky.

No a právě PRIORITA je tím pomyslným Hulánovým klíčem. Priorita určuje, jak si určitá stránka „vede“ oproti ostatním stránkám vašeho webu. Udává se v procentech – př 70%, nebo v desetinném čísle – př 0.7, přičemž 100% (resp. 1) znamená nejvyšší hodnocení stránky na webu. Podle návodů, které na internetu k souboru sitemap naleznete, byste u správně zpracovaného webu měli mít hodnoty priorit v souboru sitemap rozdílné – zdroje: Seznam, Google. Jenže Hulán je asi o krok dopředu (nevím jak jinak jeho počínání zdůvodnit) a ve všech souborech sitemap, které pocházejí od něho, používá jedinou prioritu – a to 1.0!!!!

Sitemapa MyEgo.cz obsahuje přes 1850 URL adres a u všech je priorita 1.0 (tzn nejvyšší možná). A by jste nemohli říct, že je to náhoda, přikládám další soubory sitemap, jejichž autorem je opět Hulán a které mají prioritu opět 1.0 – chromservis, well done.

Takže co teď? Buďto se budete držet zásad, které hlásá Google i Seznam a prioritu budete nastavovat rozdílně, a nebo budete kopírovat „Hulánstyl“ a stane se z Vás nejlepší web publisher v ČR :) ...... Rozhodování je myslím jasné – btw jdu přenastavit priority u své sitemapy na 1.0

Štítky: , , , , , , , , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy