digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Kde končí inspirace a začíná kopie aneb kopíruji, kopíruješ, kopírujeme…

Možná tomu nebudete věřit, ale na světě existují lidé, kteří nezávisle na sobě dokáží vytvořit prakticky totožné práce :) 

Tak nejdříve bych začal klasickým „inspirováním“. Filip Munzar hledal námět pro své portfolio nejspíše na webu Marka Leváka. Výsledkem je hodně podobné portfolio. Zda je však má domněnka pravdivá, či nikoliv, je velmi diskutabilní – alespoň v tomto případě :)

kop11.jpg
kop12.jpg

Další weby už jsou trošku „podobnější“. Zde můžeme vidět typickou ukázku „čínské pilnosti“ v podání webu top2007.cnblog­s.com, který je neskutečně podobný webu české reklamní agentury Kompakt. Na čínský rip-off upozornila sama agentura.

kop21.jpg
kop22.jpg

No a nakonec to nejlepší - dva herní servery, dva totožné designy – jeden autor? Tento „kvalitní“ rip-off se podařil serveru Prysmax, inspiraci hledal na českém serveru Xzone.cz. Nad těmito designy se pozastavila i redakce Fontu.

kop31.jpg
kop32.jpg

A ještě moje zkušenost – nepatří sice do šuplíku design rip-offů, ale přesto ji zmíním. Nějaký spisovatel mi zkopíroval do posledního písmenka článek Staň se slavnou osobností a umístil jej pod svým nickem na serveru mujtext.cz. Na jednu stranu mě potěšil – asi nic lepšího nenašel :), na druhou stranu mě však pěkně nas**l, protože jsem se s tím článkem „smolil“ a on? Ctrl+c,Ctrl+V !!

Závěrem chci jen říct, že na TELEPATII v těchto případech nevěřím…

Štítky: , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy