digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Nová Opera 9.5 konečně ke stažení! A v češtině!

Zatímco Firefox stéle odkládá 3. verzi svého populárního prohlížeče, nová Opera 9.5 je od dnešního dne již k dispozici na oficiálních stránkách. A to dokonce i v češtině!

Narozdíl od neustálého posouvání třetí verze Firefoxu (poslední ohlášené datum je 17.6.2008) dnes Opera doslova „vtrhla“ na pole internetových prohlížečů se svou novou verzí – verzí 9.5. Její cíl je jasný – snaha získat co nejvíce uživatelů je patrná asi u každé softwarové firmy. Podle mého názoru má však Opera k dosažení tohoto cíle ty nejlepší předpoklady.

Hlavní novinky Opery 9.5:

Opera Link nyní umí synchronizovat oblíbené stránky, Speed Dial a poznámky mezi desktopovou i mobilní verzí. K oblíbeným záložkám z Opery 9.5 tak můžete přistupovat i z prohlížeče Opera Mini.

Quick Find umí prohledávat text v navštívených stránkách. Do adresního řádku tedy stačí zadat libovolný výraz a Opera nabídne seznam adres z historie, jejichž webové stránky takový text obsahují.

Opera 9.5 má nový skin

Vylepšení se dočkala také ochrana proti škodlivému obsahu ? Opera integruje řešení Haute Secure, Netcraft a PhishingTank. Pokud tedy narazíte třeba na podvodný phishingový web, Opera vás na to upozorní.

Opera 9.5 by měl být podle svých tvůrců mnohem rychlejší prohlížeč (2× rychlejší než Opera 9.2) než předchozí verze včetně poštovního klientu a RSS čtečky a měl by nabídnout co nejširší podporu webových standardů.

A mnoho dalších nových funkcí …

Myslím, že každý z uživatelů si u nové Opery „přijde na své“ a že její používanost začne rychlým tempem vstoupat vzhůru.

Stáhnout Operu 9.5

Štítky: , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy