digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Nový kabát, triumf v podobě porna a česká lokalizace - to jsou první květnové dny na českém internetu

Jak jsme se v posledních dnech mohli přesvědčit, se začátkem května „nerozkvétají“ pouze stromy, ale i český internet. Během posledních dvou dní došlo ke spuštění zpravodajského portálu tn.cz, zive.cz změnilo svůj kabát a google vypustil počeštěné mapy.

V úterý 5.5. proměnilo zive.cz svůj starý design za nový, dynamický a především přehledný kabát, který byl kompletně implementován do stávajícího serveru. Během včerejšího a dnešního dne probíhá mravenčí práce odlaďování designu, jelikož, jak se můžete přesvědčit v diskuzi, ne všude funguje nový vzhled tak jak má.

Na stejné datum, tedy 5.5., avizovala tv Nova spuštění svého nového zpravodajského serveru tn.cz, kterým chce konkurovat internetovému počinu České televize, serveru ct24.cz. Již dlouhou dobu se spekulovalo o tom, co bude hlavním lákadlem na nově spuštěném projektu. Tv Nova již při představování tn.cz hlásala, že nabídne rychlejší a především ucelenější zpravodajství, o které se bude starat speciálně vytvořené oddělení. Ale hlavním lákadlem, jehož „zpravodajská vlna“ začala včerejším večerem, a které nemá podle slov tv Nova v našich „vodách“ obdoby, jsou „bezesporu“ RedNews. Tento streamový pořad, je nyní pochopitelně hodně diskutovaným tématem …

A aby toho nebylo málo, vypustil Google českou verzi map. Tato služba je využívána především kvůli velkému rozlišení mapových podkladů pro USA a také proto, že na rozdíl od českých webů, které službu „map“ nabízejí, disponuje mapami pro celý svět. A i přesto, že původní verze byla díky vysoké intuitivnosti lehce ovladatelná i přes jazykouvou „bariéru“, její počeštění určitě potěší nejednoho českého cestovatele :)

Štítky: , , , , , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy