digitální.názory.cz
 
Obrázek
 

Red Bull Freeride aneb vem kolo a pokoř metro nebo zlatý důl

Co se stane, když biker vymění travnatý svah za tmavé ukličky rušného velkoměsta a nebo se „provětrá“ v podzemních stezkách zlatokopova dolu?

down.jpg

Red Bull je známý svými speciálními odnožemi již „zaběhlých sportů“.  O Red Bull Air Race, Red Bull X-Fighters nebo třeba o Red Bull kárách slyšel určitě každý z vás, ovšem jak je známo, event marketing je jednou z hlavních propagačních strategií firmy Red Bull a tak je těchto podobných akcí po celém světě opravdu mnoho. No a jednou z nich je právě Red Bull Freeride, který se dále dělí na Red Bull Metroride, Red Bull Goldmine, Red Bull Rampage a Red Bull Ride.

Zálkadním principem jmenovaných akci je využití klasického Freeridu (nebo taky Downhillu) a jeho „vsazení“ do netypického prostředí – tím se dosáhne potřebné exkluzivity a nový adrenalinový „sport“ je na světě. Tak například Rampage – ten je založený na sjíždění téměř nesjízdného skalního terénu, nebo Metroride – zde se zase bikeři ocitají v prostředí metra, a v něm sjíždějí vše, co je možné. Goldmine nabízí divákům podzemní podívanou ve starých dolech, kde se dříve těžilo zlato. Jediný Red Bull Ride je vlastně klasický freeride v terénu, takže zde se o inovaci Red Bullem hovořit nedá.

Malá ochutnávka Metroride a Goldmine

Informace o loňském Red Bull Metroride naleznete zde. Fotografie z Metroride v Maďarsku na serveru AC.

Štítky: , , , , , ,

 

All rights reserved l copyright © 2008 digitalni.nazory.cz

 
 
Blog

Galerie

Kontakt

Archiv

Rubriky

Odkazy